food drinks records shops @@@ sitemap
go to the draax sitemap
Oud West

Energy Dictator    Jan Evertsen  Deze mijnheer beeldt zichzelf op affiches af als joseph stalin, saddam houssein, adolf hitler etc: alles voor de goede zaak van het verkrijgen van lekkere energie: energydrinks, lekkere hapjes etc. Beslist een bezoek waard. 

Ten Katemarkt    Ten Katestraat  Lekkere kruiden en goedkope kleding (voor dames vooral) 

Barry's Bazaar    Ten Katestraat  Barry heet eigenlijk Jos, een aardige goser, en zijn spul varieert van prachtige kasten via platen tot rotzooi die je niet eens in je vuilnisbak zou willen aantreffen 

Overdekte Markt    Ten Katestraat  Arabische rotzooi die je altijd nodig hebt: glaasjes, waterpijpen, de Koran, bidkleedjes en henna. 

Stappers  4084108  Hoofddorpweg 18  Soms goeie (dames) schoenen 

Illuseum    Witte de Withstraat 120  Er goeie gallerie met Juxtapoz-achtige kunst, performances en trashfilms. 

Kilimanjaro    Hoofdweg  lekker fruit enzo: Turkse Toko voor minima 

Mama Lina    Spaarndammerstraat  Geweldige winkel waar je voodooboekjes, alternatieve bijbels, kruiden, pruiken en obscure rotzooi kunt kopen. Het ruikt er ook geweldig! Mama lina is trouwens tegen het onthoofden van geiten in voodoorituelen. 

Kado Lux    Bilderdijkstraat  Prachtige winkel voor als je voorraad porseleinen tijgers op is, of als je een kado zoekt voor iemand die van driedimentionale afbeeldingen van levensechte honden houdt. Ook pannensets en lampen zijn zeer interessant hier. 

Sinais Lampenhuis    Kinkerstraat 369  Te gek lampenhuis: ik vind het redelijk geprijsd: niet goedkoop, maar zeker niet onredelijk voor zoveel vakmanschap. 

Boekhandel in de Lootstraat    Lootstraat  lekkere ouwe reut: strips, sexboekkies en rommelspul 

Toko Restu    Kinkerstraat  afhaalmaaltijden, lieve mensen 

Harrison's Pasta hanesi    Kinkerstraat  Koffie en balkandeegwaren, goeie atmosfeer, mooie winkelpui 

Khan Fashion    Kinkerstraat  Goeie winkel voor Allochtoons Hip: getailleerde damesjasjes enzo. 

Kismet    Kinkerstraat  de Balkan deegwaren specialist 

Abou Daoud  kinker 338    oosterse bakker 

Toko Sentosa    Kinker 282  Indonesische afhaalmaaltijden 

Sterre der Nacht    Nicolaas Beetstraat  geweldige boekenshop. Het bed van de eigenaar staat ook ergens tussen de boekenkasten. Speciaal voor boekenwurmen, dus. 

Ten Kate Markt    Ten Kate Straat  Veel groente en onderbroeken, maar beiden goed en spotgoedkoop. Bovendien lekker dicht bij Barry's Goederenpaleis en de overdekte Oosterse Markt. Ik zie er altijd wel iets waarvan ik niet eerder wist dat ik het nodig had of er trek in zou kunnen hebben. 

Kinker 234    Kinker 234  Mooie kleren, nep-hip 

Tex Leder    Kinkystraat 206  Lekker Arabisch-Hip. Getailleerde leren jassen. Veel moois. Niet heel goedkoop, maar toch, voor zulks niet duur. Fathi ontwerpt ook zelf en hij gaat naar parijs en italie voor zijn leer. best wel leuke 60s modelltjes! 

Overdekte Oosterse Markt    Ten Kate straat  teepotten, krulpantoofels, cassettes met huilende vioolmuziek, hennapoeder, bidkleedjes, stenen pannen, wierrook, scheermesjes voor dumpprijzen! 

George Bruins schoenen    Kinker  Dames zijn er niet kansloos 

Het Beeldverhaal    kinkerstrasse  Een stripwinkel is per definitie okee. 

Bharat Lachmansingh's trouwartikelen    kinkerstraat  Je hoeft niet perse te trouwen om deze shop integraal te willen overnemen: prachtige sari's, Indiase sieraden en rommel die je nodig hebt: tot en met hulpmiddelen als je advies ovan de overledenen nodig hebt, als je goed oplet. Wel een beetje duur. 

Tina's Dreamworld    Kinky straat 108  Toffe Sahara kleren voor dames. Mooi spul. 

Westhal    kink 100  Opblaasbare Buddhas, pannen, CD's, pleebrillen, klokken met afbeeldingen. In 1 woord geweldig, dus 

Peter van Ginkel    Bilderdijk 129  Ja, ik wil altijd opnieuw kunstenaar worden als ik hier binnenloop. De geur, de materialen, het is zoeiets als onbelopen sneeuw... 

Little Biba    Bilderdijkstraat 193  Te duur maar mooi spul. Alleen al voor de winkelpui moet je erheen. 

Radio Rotor    Kink in de kabelstraat 55  Tja, ik heb nog al eens een plug nodig, of een voorloopje van tulp naar bubbel mini jack ofzo. Daar verkrijgbaar, voor 2 Knud 32 

Studio Milo    Bilderdijk 170  Dameskleding. Je moet het hier een beetje treffen, wat niet onmogelijk is. 

Televisie Service Centre    Kinkerstraat 30  Voor dingen met een stekker eraan. 2e hands rommel. Voor de noodzakelijke video, TV, platenspeler, etc. 

mevius & Italiaander  020 618 02 56  overtoom 21  hier kun je best wel eens een kans hebben iets moois te kopen, of in ieder geval kitscherig, voor weinig geld. goeie atmosfeer, zowiezo! 

Safe Sound    Wotte de With  muziekinstrumenten 

Retro    2e Constateyn Huygenstraat 57  Lekkere rommelkleding. Soms echt aardige dingen. Maar het leukste spul is alleen te huur, en dat is jammer, daardoor wordt de cliŰntele minder professioneel, soms komen er heel vervelende 'we are family/paradise by the dashboard lights' feestgangers iets huren. 

Trunk Tournier  6387095  Rosmarijnsteeg 12  kleurrijke troepjes voor in huis 

De Verkleedwinkel  6359933  Bosboom Toussaintstraat 62  tja het is okee, maar soms voel je je een beetje in een snobbendierentuin in dit straatje. 

Juttersdok  6892899  Postjeskade 23  Kijk soms kun je hier okeeje elpees kopen en verder lekker veel en vies. 

Tutti Frutti    De Qlerqstraat 112  beetje duur, maar niet te slecht 

Karna Karna    De Clerqstraat  van buiten ziet het er leuk uit. geen tijd gehad om het te checken 

Bij Ons  06 52624425  Overtoom 532  \'Vintage\' staat er op de ruit. Vaak betekend dat \'oude rommel die we verkopen voor veel te veel geld\' maar hier hebben ze wel echt een paar aardige dingen zo nu en dan: mooie plateauzolen voor de dames, getaiieerde jasjes, ook voor dames. Toen ik er was, was de herenafdeling in de revisie, dus daar kan ik niets over zeggen. 

Mijnheer de Wit    Postjesweg 2   

Loenatix    JP Heijestraat 129  tasjes en teehirts met druksels 

Moza´ek    Balbaoplein  potjes, pannetjes,snuisterijtjes, alles zelfgemaakt door buurtbewoonsters. Dinsdag kun je er ook eten 

de Kinker  020 6169462  Kinkerstraat 53 a  Dit is een fantastische kleermaker: aan alles straalt hij kundigheid uit, het zit er altijd vol met klanten maar hij kan ook prima multitasken en blijft er nog vriendelijk bij ook! Ik hou altijd van mensen met lol in hun werk, tot treinconducteurs toe, en dit is een schoolvoorbeeld. Broekje verstellen? Blouse nauwsluitend maken? Op naar de Kinker! 

De Ruilhoek  020 6425521  Maasstraat 146  Een beetje te duur voor 2e hands hoor. Maar je bent niet kansloos en het is redelijk groot, check ook de kelder, met damesschoenen en herenkleding. Oh en kinderkleding. 

Over en weer  020 6444632  Rijnstraat 234  Een goed bewaard geheim. In de etalage lijkt het niet zo'n interessante winkel, maar stap naar binnen: veel tweede hands kleding voor zeer goede prijzen en lieve verkoopsters. Je kunt er ook je eigen krijgertjes slijten trouwens! 
Oud Zuid

Zo Goed Als Nieuw    Marathonstraat  2e hands kledingwinkel 

70's shop    Weisschenbruchstraat  Niet zo duur maar hele gave 70's spullen: van theekopjes tot jassen, van gordijnen tot schoenen. 

ancora  06 407 522 03  rijnstraat 9  Alleen dameskleding. ik heb er wel eens super funky plateauschoenen voor onze zangeres gekocht voor 7 euro. beslist niet kansloos. 

New Vintage    Van Woustraat 227  Kans op mooie damesmode. 2e hands uiteraard, en ik zie ook wel ens gave schoenen. 

Zonder Franje  644 7878  Vrijheidslaan 93  Je bent niet kansloos hier, zlfs niet als een heer. En de uitbaatster was de 2ehands kleding (opnieuw) met regelmaat, zodat het ook niet zo muffig ruikt binnen, dus das leuk 
Centrum

Waterlooplein    Waterlooplein  Gewoon rondlopen en maar zien wat je ineens al jaren mist 

De Boekenpassage    Tunnel bij het WG-terrein  Gave ouwe boeke 

Memories of India  020 623 5710  Reguliersdwarsstraat 88   

Used Products  020-6166169  Prins Hendrikkade 176  kopen en verkopen. Gewoon om volledig te zijn. Tis niet meteen goedkoop ofzo maar dat heb je nooit op plekken waar het personeel geuniformeerd is. 

Independent Outlet    Vijzelgracht  Punk voor wie het kan betalen. Maar wel leuke items en je kunt er goed uitvogelen wat er in amsterdam te doen is in het punkgerelateerde uitgaansleven. De platenkelder is echter wel VIER ufos waard! kijk daarvoor onder het kopje 'records' op deze site. 

El Mundo  020 6223388  Nieuwe Hoogstraat 22  Leuke winkel: veel Marrokaanse dingen en betaalbaar. Ik kon er zelfs schoenen kopen die eruitzagen als die aan de voeten van de Romeinen in Asterix en Obelix! 

Diabolo    Damstraat  Kant en klare rock en instant punk kleding, best duur maar je bent meteen helemaal het heertje of dametje. Nadeel is dat het er niet origineel uitziet. toch handig. 

Hampe    spui  muziekinstrumenten zijn altijd leuk. Maar ze kosten veel geld, zolang ze nog hier staan. Ook heel handige boeken over muziek. 

Concious Dreams    Kerkstraat  De eerste paddoshop, en alleen daarom al de beste. 

Winkel van Lizz  1011 PG Amsterda  Waterlooplein 353  Je hebt hier wel kans iets te vinden, qua kleding. Niet direct TE goedkoop, maar ook niet zo afgrijselijk duur dat het niet op deze site terecht komt. 

American Book Centre    Spui 12  tja, geweldige winkel natuurlijk. altijd de nieuwe taschen boeken, toffe kunstboeken en zo voorts. 

Innoventions  020 6279540  Prinsengracht 297  Je krijgt hier vanzelf een goed humeur! wat hebben ze een leuke spullen! en zo amerikaans-goed vormgegeven weet je wel. heel gaaf. En nog aardige mensen ook. Sommige dingen kunnen wat goedkoper maar het valt mee. 

Cgerry Sue    keizersgracht 200  Rockabilly stylee kleding voor dames. Allemaal zelfgemaakt door Cherry Sue. Ook herenkleding, door Carol. Onine piepen op www.wellawarehouse.nl 

Very Cherry    Keizersgracht 300  Rockabilly kleding door Cherry Sue zelfgemaakt. Herenkleding door Carol. Ook tweedehands schoenen enzo. Online piepen http://www.wellawarenhaus.nl/ 

Hannah's Tooi  020 3206027  Gasthuismolensteeg 3  Super geinige winkel met grappig uitbaatster. Veel kleding waarvan je niet weet wanneer je het ooit zult dragen, maar wat geeft het? Het is leuk om er een kijkje te nemen. Men adverteerd met 'styling, poezie en performance'... Dus er is vast meer te doen dan kleding kijken! 
Jordaan

Twee (de) Handjes    leliedwarsstraat 23  dameskleren en suspenders. yeah. 

Santa Jet    Prinsenstraat 7  Supermooie Mexicaanse spullen. Onbetaalbaar, maar het verhaal gaat dat de Mexicaanse kunstenaars hier ook van leven, dus dat ze vooe de verandering een keer niet uitgebuit worden. Dat is wel een extra centje waard toch? Bovendien vinden alle in rose polo ronddolende yuppen het helemaal niet duur en zelfs \'lekker vintage\'... weet ik veel wat ze daarmee bedoelen. 

Lady Day    Hartenstraat 9  Mooie pakken, ook voor mannen. Soms zelfs in de juiste maat, en dat is in de ''Vintage'' wereld echt uniek. 

Laura Dolls    Wolvenstraat 6  Gave winkel. Niet te goedkoop, mag ik wel zeggen, maar hele toffe bruidsjurken en maffe dingen die je ineens altijd al hebt willen hebben. 

Zipper    Huidenstraat 7  Toffe kleren, vintage (lees tweede hands) en vaak broeken die ook lang genoeg zijn en toch niet meteen voor een ouwe dikke reuze opa. Ook op de Nieuwe Hoogstraat is een zipper, maar die is echt minder leuk. er liggen ook lekker veel flyers van watter allemaal te doen is in de stad. 

MŘller    Rozengracht  leuke muziekwinkel, veel drumdingen. 

Petticoat    Lindengracht 99  Leuke winkel voor al je vintage clothes. Niet te goedkoop, maar dat is ook steeds moeilijker te vinden in een kleine stad als amsterdam: er is altijd wel een vaste groep kopers. 

Morriaan    2e Anjeliersdwarsstraat 19  een beetje duur, vind ik, maar wel toffe 70s kleding. 

CitySlickers    wolvenstraat en berenstraat (het zijn er twee)  ze hebben hier wel leuke dingen. een beeetje sneu dat het een beeeetje onder de vlag VINTAGE vaart en dus een beeeetje te duur is. 

Zazoo  427 13 32  Willemstraat 81  is met mooie kleding voor dames maar niet erg goedkoop 

Sam Sam  620 46 00  1e Boomdwarsstraat 10  is okee, dameskleding en kleine spullies 

Noordermarkt    noordermarkt  Het is hierheel tof, bahalve dat de markt waar het om gaat er alleen op maandachtochtend (!!!!) staat. maar goed toeven en leuke cafees in de omgeving voor koffie, taart en soep. 

Vindit  06 383 96 106  2e egelantiersdwarsstraat 7  leuk, scooterish, 60s kleding 

Gallerie Knap    Huidenstraat 21  Gaaf werk door gave kunstenaars, meestal betaalbaar 

KochxBos  6814567  1e Anjeliersstraat 5  Altijd leuke expos, of dat nu Illurama, Femtasia, the Sauerkids of Mijn Schatje is, \'t is allemaal leuk! 
Pijp

Albert Cuypmarkt    Albert Cuypstraat  Goed kijken, dan zie je mooie (dames) kleding voor weinig geld. Heel belangrijk: minstens zo leuk zijn al die winkeltjes achter de marktkramen. het loont de moiete om de albert cuyp een dagje over te slaan om achter de markkraampjes langs te lopen om alle winkels goed op waarde te schatten. Hier vind je van alles waarvan je niet eens wist dat je het nodig had. 

axi schoen    1e sweelinckstraat 1a  hele mooie damesschoenen, hier, af en toe. bliksems geprijst! opletten dus. 

Colombine    Ceintuurbaan 37  Piepklein boekhandeltje. erg leuk. 

De Plug    Ruysdaelkade  Toffe 2e handsmuziekspullenwinkel. Hier wil je wee meteen muzikant worden omdat je zo graag aan al dat moois wil plukken, strijken, trekken, duwen. 

boekantiquariaat sarphatipark    sarphatipark  heerlijke winkel, en er worden ook platen verkocht. op zondag zet hij altijd een rij boeken buiten op zijn raamkozijn, en vertrouwt erop dat je vijftig eurocent door de brievenbus gooit als je een boek meeneent. Ik had voor 1 Knud een sartre en een hugo claus op een zondagse wandeling. perfect. 

la tienda    1e sweelinckstraat 21  italiaanse kruidenwinkel. belangrijk voor de stad. 

de emaillekkeizer    1e sweelinckstraat 19  prachtige winkel. als je interesse hebt in letters en kleurtjes, zoals ik, dan is het echt een aanrader. 

delicious ink    ceintuurbaan  geweldige werk! ga eens kijken. 

constantinopel    van woustraat 151  prachtige glazen lampen, check out your wallet! lieve, en bovendien gitaarspelende verkoopster. 

fiftiessixtiesseventies    kuipperstraat 86  tja, interieurwinkel blijven een beetje tuttig, maar deze is toch wel erg leuk. de naam verraadt al over wat voor een soort spul we het hebben. niet te goedkoop. 

sarishop    ferdinant bol 50  indiaas maatwerk: voor al uw sari's en maatpakken. nepgoud en bollysterren op verpakkingen van het aan te schaffen materiaal. 

boerenbondhal    albert cuyp  voor de beste en goedkoopste en kleurrijkste stoffen. 

Toko Tjon    Albert Cuyp 157  Hier moet je zijn. zonder haast te hebben trouwens, want de verkoper weigert rustig af te rekenen als hij vind dat je niet genoeg gekocht hebt. Daar staat tegenover dat hij ook heel veel weggeeft en verschrikkelijk aardig is, net als zijn vrouw. doe hier de boodschappen voor suri, thai, indo en india maaltijden. 

El Noer    Van Woustraat 101  Goeie avondshop: hij heeft van alles en is bere-goedkoop. Alleen geen alcohol. wel veel groente en brood enzo. 

fez palace  020v6767630  1e jan van der Heijdenstraat 156  Niet TE goedkoop, bepaald, maar wel een erg leuke winkel met een hele lieve eigenaar. Marokkaanse kleden, trommels, snaarinstrumenten, lampen enzo: alles handwerk en extreem mooi gemaakt. Je kijkt je ogen uit. 

Itchy Bitchy  020 6756 308  Van Woustraa 78  Dit is een goeie winkel hoor, met vberhoogde kans op leuke dameskleding. Mannen zijn per definitie kansloos. 

Bonaparte\'s Goldborn  020 6751150  Lutmastraat 189  Dit is een 2e hands winkel zoals ze in de jaren 80 bestonden: beetje muffig, maar er zit wel goed spul tussen. Omdat het hier geen VINTAGE heet, is het heel erg betaalbaar. beetje de pijp uit, dus vandaar oud-zuid. en een ontzettend lieve uitbaatster die ook manicure en pedicure doet, nepnagels plakt en heel lief lacht. 

Abracadabra    sarphatipark 24  Hier is het lekker geld uitgeven: indiase maskers, posters met goden, kaarten met bollywoodsterren, stickers en sieraden... 

Twinkeltje    van Woustraat  Het is hier eigenlijk al de rivierenbuurt en niet meer de pijp. En dat heeft een gustige invloed op de prijs van deze 2e hands winkel! hier koop je kleding en vrutjes voor een minimum aan knuds. 

aldi/action    cornelis troost plein  te gek hoor! een aldi samen met een action in een soort DDR gebouw: je moet eerst door een betonnen tunnel met systeemplafond, en dan kun je bij een van deze winkels naar binnen. ze hebben allebei van alles niets, maar zijn rete goedkoop. voor 25 euro kun je hier voorbereidingen voo reen groot feest treffen! 

Kunstwinkel Zus  6627066  herhard doustraat 80  geweldig spul voor onredelijk redelijke prijzen! zeefdrukken, tasjes, shirts, schilderijen... elke maand een andere collectie... heel cool initiatief. 

Bloem  020 6718444  1e vd Helsstraat 53  vintage kleding... er zit wel eens wat bij, zeker voor dames. Ook kapper trouwens. Soms gigantische kortingen, dat zijn de momenten waarop het interessant wordt. 

Susana Lie    2e van der Helststraat 20  Als vrouw ben je hier niet kansloos 

het verbindingsblok/Molli    verbindingsstraat/rustenburgerstraat  woensdag weggeefwinkel + food 

De Klederij    Van Woustraat 116  niet kansloos, voor dames merendeels 

Ladyland    Van Woustraat 99  Is wel leuk, en de eigenares is heel aardig. Kleding hangt op kleur, ook leuk! 

Sjerpntine  020 6641362  1e van der Helststraat 33  Dames zijn hier niet bij voorbaat kansloos voor 2e hands kleding 

Bouwman    Albert Cuypstraat 189-191  Ja je zou het op het eerste gezicht niet denken, zo van de buitenkant, maar ik heb hier al regelmatig leuke jurkjes voor vriendinnen gekocht. Dingen met stippen, kinderkleding voor volwassenen, cute 60s achtige minijurkjes... Echt waar! Gewoon binnenstappen en effe goed kijken. Nieuwe kleding, geen tweede hands 

Munk  06 555 311 23  Servaes Noutstraat 14  Robert heeft volgens mij de mooiste fietsenreparatieshop van de stad. En het is er gezellig kletsen als -ie sleutelt. Er zit altijd wel iemand een plaatje te maken en het werk is goed - niet de goedkoopste maar wel echt goed. Verkoopt ook mooie fietsen! 

Mint Conditions  020 3316283  Van Woustraat 182 d  2e hands kleding. Niet direct de goedkoopste maar je maakt wel kansen hier! 
Oost

Juttersdok    Zeeburgerpad 99  Daar moet je heen dus: alle rommel die je nodig hbt: borden, platen, kasten, boeken, dingen met een stekker eraan. 

Rossy    1e van Swindenstraat 83  Toffe Afrikaanse kleding en schoenen 

Sans Asian Market    Dapperplein 36  Alles wat je nodig hebt: Bananen, DVDs en CDs, posters van Indiase sterren en goden, battarijen. Je kunt niet bestaan zonder zo een winkel 

Boutique Afra    Dappeplein 68  Prachtige jurken, arabische en indiase trouwdingen, 1 groot feest. 

Dappermarkt    Dapperstraat  Geweldige markt: veel allochtoon-hip kleren en groente fruit. Alles wat veel kleur heeft. Erg leuk. Ook de winkels en eettentjes die eromheen liggen zijn zeer de moeite waard. 

Oceaan deli  020 4197551  Van Eesterenlaan 21-23  Erg lekker, daarom op deze lijst. ook leuk om te zijn, met vriendelijk personeel maar wel erg duur. Meeneembroodjes... 

Joe's Garage    Pretoriusstraat 28  Weggeefwinkel op Zaterdag 

toko dapperplein    dapperplein  Dit is een Hindustaanse levensmiddelenwinkel, maar als je het trappetje oploopt, kom je in een hok dat volgestauwd is met bollywood dvds en bollyposters. geweldig! 

Fifty fifty  6639745  Newtonstraat 63  Best okee hier, en redelijk geprijst. (vooral dameskleding) als je in de buurt bent even kijken. 

De Lokatie  4631115  Oranje Vrijstaatkade 47  kans op goeie boeken, tafels en platen voor weggeefprijzen 

De Locatie  4631115  Camperstraat 42, in noord is het de Distelweg 85  slik je allergiepil en snuffel rondshop. soms ook platen die je wilt. meestal platen die je niet wilt. verder kleding en ouwe meuk. tv\'s, pick ups etc. In Noord is het dus 1000 m2 snuffelplezier. Nou snuffelen zou ik niet doen, maar gewoon met de stofkap op je suf kopen! 

Budget stpre van het leger de Heils    Middenweg 14- 16  echt goedkoop en niet eens kansloos! 
Nog verder weg

Moskeewinkel Johannes Poststraat t.o. 29    Johannes Poststraat  lekker turks brood, boter en Sušukworstjes kopen. In het gedeelte waar je je schoenen aan mag houden