food drinks records shops @@@ sitemap
go to the draax sitemap
Oud West

Asian Music Palace    Kinkerstraat  Veel goeie Bollywood CD's: Mohamed Rafi, Lata Matondkar en dat soort kwaliteits-stemmen. Helaas geen vinyl. 

Meviks    Bosboom Toussaintstraat  2e hands dingenwinkel. Heeft ook platen. Veel klassiek 

Wouter Sterk  020-6643634  Hendrik Jacobszstraat 8  tweedehands - een beetje voor als je je klassiek collectie nog niet volledig hebt. Maar soms heb je een gelukki! 

Juttersdok    postjeskade 23  meestal is het een bende, maar soms vind je een vinylen juweel 

mevius & Italiaander  020 618 02 56  overtoom 21  heel maf aanbod, hij koopt denk ik ramsjpartijen op. soms heb je ineens een te gekke plaat voor een euro of een singletje voor 50s ct! best wel gaaf dus, maar het aanbod is natuurlijk beperkt, je moet het treffen. Maar als het dan treft, tref je het vet! Ik heb ook wel eens maffe jazz of ethipoische shit gekocht. je kunt het hier echt treffen! 
Oud Zuid

Valerius    valeriusstraat  als je mazzel hebt goeie platen 

Any Old Time in de Woestduinstraat  06 50450448  Woestduinstraat  Heel goed: Toen ik voor het eerst langsliep zag ik het al: kapotte ruiten, vergeelde platen en beatleposters in de etalage en dozen met platen op de grond. Dit moest een schatkamer zijn. Van woensdag tot zaterdag vanaf twee uur \'s middags open, en als de deur dicht is moet je lang en hard bellen. Erik heeft geen tijd om schoon te maken: eenmaal binnen blijkt hij ook een volgestouwde kelder te bezitten, en hij plakt een etiket op iedere plaat met titel, jaartal, bandnaam en staat. De prijzen zijn zeer redelijk, het assortiment is verdeeld op genres als 50\'s tot en met 80\'s, orkestmuziek, commercieel, land van herkomst en zo voorts. Echter: alleen op zaterdag open, tussen 12.00 en 18.00 uur, anders op afspraak. 
Centrum

Concerto    Utrechtsestraat  Erg goed zaak met kans op meevallers in de prijs/kwaliteitsverhouding.  

Record Palace    Weteringschans 33  Prachtige platen hebben ze hier. Maar niet bepaalt goedkoop. Wel veel wat je echt graag wil hebben. 

Muzikat    St. Antoniesbreestraat 3g  Je kunt hier platen kopen. Ook CD's en muziekboeken. Dat laatste is wel interessant. 

Independent Outlet/ record basement    vijzelgracht halverwege  Wel vinyl, geen CD's. heel goed. en verder kleding voor skaters enzo. Leuke uitbaters! 

Second Life Music  06 45426344  prinsengracht 366  Ze verkopen hier sokken en platen. meer platen dan sokken, dat wel. 

Rush Hour    Spuistraat 98  Best duur, maar er zit te gekke obscure soul bij... Goeie compilaties! 

Amstel Antiques  020-6384445  Amstel 110  Wel interessant als je 78 touren platen zoekt. 

Waxwell Records  020-6271600  Gasthuismolensteeg 6  soul, hip-hop, funk, jazz, blues, disco, rock, reggae, pop. Allemaal 2e hands - neem de tijd! 

Sugar and Spice  020 4235815  Gasthuismolensteeg 8a  http://www.sugarandspiceamsterdam.com Vinylfreaks! Heelleuke winkel met uitsluitend leuke platen, veel nieuwe verzamelaars met obscure 50s en 60s. De Gasthuismolensteeg is daarmee een van de gevaarlijkste straten van Amsterdam geworden. Een struikrover tegenkomen is better voor je portemonee! 
Centrum Wallen

Recordfriend  06 51 643022  Sint Antoniebreestraat 64  ook op zondag open: van 12.00 tot 17.30 Kijk, 5 ufo\'s krijgt natuurlijk niet één platenzaak, want de perfecte platenzaak GEEFT zijn platen aan Martin Draax, of komt ze even brengen. Maar dit is het hoogst haalbare. Hier kom je voor soul en beat, voor blues en jazz. betaalbare prijzen. goeie zaak. Waanzinnig hier, als je zou weten aan wie je je ziel moest verkopen om al die mooie platen meteen mee te krijgen, zou je het direct doen. Ook door het Parool benoemt tot beste platenzaak van de stad. je ziet het er niet direct aan af, maar loop die kelder in. 

Vintage Voudou Records    Oudekerksplein 26  Dit is vier-en-een-halve ufo want zoals je weet bestaat de perfecte platenzaak niet: die GEEFT zijn platen immers aan mij. Maar dit komt in de buurt: op het openingsfeestje had ik het geluk te mogen dansen met andere exotica liefhebbers, er was bier en wijn, hapjes, een gumbia combo, ik kon er 's nachts platen kopen (eindelijk had ik die bossa plaat van Quincy Jones!) en toen kreeg ik die fantastische spy-fi plaat van Hugo Montenegro. Het is nu al het best bewaarde geheim van amsterdam: een piepklein platenzaakje waar allerlei zeer gruizige shit van over de hele wereld staat. je wil iedere plaat hebben. Op het pleintje, in 2 andere voormalige peeskamertjes bovendien nog twee van die zeer kleine platenzaakjes. Uitsluitend vinyl! Dat zo weinig vierkante meters bij elkaar kunnen visualiseren waarom je in Amsterdam wilt wonen, levert ze 4-en-een-halve ufo op. Leve Edo! Leve Alex! Leve Milan! 
Jordaan

Distortion    Westermarkt  voor echte collectors. Aardige platofiel onthoudt na 1 bezoek je smaak. wees dus op je hoede want je slijt er lachend je maandsalaris. En een vijf-ufo's-platenzaak bestaat niet. 

Back Beat    Egelantiersstraat 19  geweldig hier! beneden staan de classix die je allang hebt, maar even zoeken leert ons dat hier een fantastisch re-issue beleid wordt gevoerd, waardoor je aan prachtige soulverzamelaars kunt komen voor een zeer okeeje prijs 

Velvet music    Rozengracht  Best okee. Ze hebben wel goeie platen.  

Wentelwereld    1e Bloemstraat 13a  Jaaaa! en naast platen verkopen ze strips. lekker dus! niet TE goedkoop, zou ik zeggen, maar qua muziek wel louter vinyl! 

Eargasm  06 49344480  haarlemmerdijk 180  je moet hier niet komen als je niet tegen stof kunt, maar okee: op de haarlemmerdijk dus, op een entresol die gebouwd is in Most Wanted... Een enorme puinhoop, maar er zit wel eens wat tussen. 

Flesch  06 52657669  Noorderkerkstraat 16  Oei, hier hebben ze wel hele goeie platen uit ver verleden tijden en oorden. Shiiiit man, je portemonee is vet te mager om hier goed weg te komen. Maar er heerst bij Harry en Han wel een zekere solidariteit met de klant - het zijn zelf ook liefhebbers. Vette shit! 
Pijp

Record Mania    Ferdinant Bol 30  Tja, ik was altijd verliefd op hun zaakje in de Jordaan. Deze zaak is veel mooier om te zien, met art-deco inrichting enzo, maar iets is er niet wat die andere winkel wel had... Het zijn niet alleen de platen van the Kinks, die ik vrijwel allemaal op hun vorige adres heb gekocht. Kijk ook goed in de bakken op de grond. je klassiekers kom je daar nog wel tegen voor een paar euro. 

boekenantiquariaat sarphatipark    sarphatipark  meer geschikt als boekwinkel dan als platenwinkel. Maar hij heeft platen en het principe van juweeltjes vinden is niet ondenkbbaar. 

South Miami Plaza  020-6622817  Albert Cuypstraat 116  LPs is inmiddels een ondergeschoven kindje maar ze hebben vaak wel coole dvds en cheap ook nog 
Oost

Chirinos Music Centre    Dapperplein  Geen vinyl. Maar wel leuke exotische seedees. en gezelligsfeer. 

Juttersdok    zeeburgerpad 90  hier vind je tussen de rommel nog wel eens een goede elpee.