food drinks records shops @@@ sitemap
go to the draax sitemap
Oud West

Het Wilde Westen    Bilderdijkstraat 82  kraken is weer helemaal terug! met allerlei gratis bijkomstigheden! 

Club 8    Admiraal de Ruyterweg 56b  Kans op bands en feestjes... 

Zaal 100    Wittenstraat 100  het wordt alsmaar leuker in zaal 100. zeker nu de programmering niet zo buurmannerig meer is. vergrootte kans op leuke bands! zelfs bigbands! 

Cavia    Van Hallstraat  Amsterdam's beste bioscoop, samen met het filmmuseum natuurlijk. Poepklein zaaltje. plaats voor twintig mensen, en bovendien boven een freefightschool gevestigd. films en tijgerbalsemdampen kunnen zodoende adembenemend zijn. Reken niet op Hollywood-onzin. 

Ebeling    overtoom  aardig. niet bizonder en wannabe hip, maar toch wel aardig 

Strand West    Stavangerweg  Zeker in de zomer kun je je hier helemaal de tering loungen. met echt strandje tussen de boten... mooi hoor! zeker \'s middags als alle non-professionele uitgaanstypes werken! 

Pont 13  (020) 770 27 22  Stavangerweg bij strand west  Woensdag avond zijn hier bands - open tot 01.00 uur dus let op! 

Livingroom    Rustenburgerstraat 384  Ziet er leuk uit 

Cafe Deep    Nieuwezijds voorburgwal  Niet te verwarren met de Diepte. Hoe het er 's avonds is weet ik eigenlijk niet, maar op zondagmiddag hebben ze bandjes. Als je het treft, spelen the Westones... 

Legendz    Kinkerstraat  Voor hen met een new wave verleden of -in een triest geval- heden, is dit de moeite waard: gothic uit de speakers: het is hier voor eeuwig 1982. Zelfs het biljardlaken is zwart. 

OT 301 [Voormalige Filmacademie]    Overtoom 301  Erg gaaf. Te gekke films rond een thema. bezoek vooral de super 8 nights... wow! en allerlei bands, van HC tot ethiopische jazz, van kraakgeluiden tot... ja wat eigenlijk? http://squat.net/overtoom301/pages/events.html 

De Haspelbar op Het Landje    spaarndammerdijk 317  Bands in de buitenlucht 

Voorbeeld    Kinkerstraat/postjesweg  Tja, je moet een beetje weten wanneer er iets te doen is, maar de plek is geweldig. Er spelen steeds vaker bands. 

Illuseum    Witte de with straat 120  Geweldige galerie, vaak \'s nachts open met films, toffe kunst en zo voorts. http://www.illuseum.com/ 

Zaal 100    De Wittestraat 100  chack Way Out flyer, soms bands. heel soms goeie. 

De Nieuwe Anita    Frederik Hendrikstraat 111  Geweldige feestjes als je weet wanneer je moet komen. (zowiezo op tijd en niet te laat: het gaat soms vroeg dicht) Leukmensen en Ditomuziek over het algemeen. En letterlijk UNDERGROUND. Das altijd goed natuurlijk. Verhoogde Boogaloo-kans. En ook met fijne live bands! En anders wel theater, poëzie, acousterende musici, en altijd lieve en mooie mensen achter de bar. Ik snap niet dat ik nog hier achter de typmachine zit. 

Valreep    Polderweg, einde  festivalletjes 

Dive-In    Erasmusgracht/Bos-en-Lommer plantsoen  Een drijvende kroeg annex bioscoop. Met sterk concurrerende prijzen. (programma op http://www.thedive-in.nl/) 

Westergas-terras    Klönneplein 3  vanaf haarlemmerweg het bruggetje in de buurt van het limburg van stierumplein nemen. je kunt hier ook broodjes enzo eten... weekend tot 2 uur open. 

De Naaikroeg    Frederik hendrikstraat 111  Ieder donderdag strijkt in De Nieuwe Anita het rok & blouse café van het Mobiele Naaiatelier hier neer. tussen 20.00 en 23.00 kkun je hier onder het genot van een drankje en een muziekje je kleding laten opleuken en zelfs zelf een naaicursus volgen als je wilt. 

Flex Bar    Pazzanistraat 1  Café met bands 

De Figurantenbar    Reinvis Feithstraat/Willeminastraat  Operazanger en pianist zijn café begonnen, en zodoende tappen ze en muciseren ze. 

pacific parc    westergasfabriekterrein  Hee, hier is het heel vaak heel leuk! met leuke bands en leuke deejays! 

Amsterdam    watertorenplein 6  Dit is een prima café als je veel te ouwehoeren hebt: rustig, en grand. Geen rokerige sfeer en prettige ambiance. Prima koffietafel trouwens, voor \'s middags een krantje! 

Circustent Casablanca    Stavangerweg  super! Er moet natuurlijk wel net iets te doen zijn, maar ja, jeetje, een circustent als uitgaansgelegenheid maakt veel goed! 

Paviljoen aan het IJ    Stsavangerweg tussen de containers  een hele maffe plek. Studerende jongeren, gezinnen, yuppen, en tsja, de Nieuwe Amsterdammers. Kinderfeesten, limboknutselen, loungeplassen, fotodansen - ze moeten het concept nog een beetje vinden. 

OT 301    overtoom 301, slimmerik  Het is hier vaak heel leuk. Ik hou meestal niet van electronische experimenten, omdat ik dan in slaap val en dat doe ik liever in mijn bed. Maar dat is persoonlijk. Bovendien zijn er vaak leuke concerten en films. Superleuk is natuurlijk Sprocket Sounds op maandelijkse zondagen en de sfeer is goed. Soms is het eten ook heel lekker. 

De Edel    Kinkerstraat/Edelsmidschool/Postjesweg 1  ehm, de buurt zit hier na het eten wat na. Wel heel mooi licht in een heel mooi gebouw. Maar verder niet echt een eiigen smoel. 

Aroza Hostel  6209123  Nieuwendijk 23   

Rooizot    De Clercqstraat 64  Leuke gallerie, alleen op zaterdag open. Ook met bandjes en happenings - Bram is goed bezig. 

Pop Up Café    Postjesweg 2  kneiterhip bevolkt door mensen met mutsjes en jongens met baardjes 

Scub    De Ruijterkade, brug 486  van alles te doen, van B film tot dierenpolitiek 

Jet Lounge    Groen van Prinstererstraat 41  Van dinsdag tot en met zaterdag live muziek! 
Oud Zuid

De Nijl    Amstelveenseweg tegenover 140  lekkere koffie en waterpijp. kun je in alle rust poolen of arabisch meezingen met de vaste klanten. Ook de programmas op de televisie zijn erg interessant als je Martin Draax bent. 

Occii    Amstelveenseweg 136  Fantastische tent met vaak goede bands. Op dit moment is het om een scala aan redenen 1 van de leukste live venues van de stad. Niet alleen omdat het bier zo goedkoop is. Ga zelf maar kijken en blijf lekker hangen. 

Cameleon  020-4894656)  3e kostverlorenkade 35  Het kan behoorlijk tussen-de-schuif-deurish zijn hier, maar toch wel leuk. beetje te buurmannerig voor mijn smaak, maar aardige mensen. optredens van theatermakers en acoustici. 
Centrum

sugarfactory    Lijnbaansgracht t/o melkweg  mooie lokatie, misschien wordt het een nieuwe melkweg, wie zalletzegge... Met bands! Accidental Monday is natuurlijk het leukst, met Chiel van Zeist als brein achter de shit. wat? ja op maandag ja. Amsterdams uitgaan is voor professionals, weet je toch. 

Dokguis Gallerie    Plantage Doklaan 8  Iedere donderdag is er iets te doen. Je kunt het zaaltje ook huren. Het is een mooie plek en vaak kun je er ook retegoedkoop eten. Het ruikt helaas wel naar krakersholletje, meestal eet dat iets minder lekker, al is het eten er zelf weer vaak erg goed. Gelukkig wordt er nu ook geboekt door Ewan, en waarschijnlijk betekend dat een vergrote kans op leukheid. Vanaf mei 2009 ook regelmatig Boogaloo! 

Korsakov    Lijnbaansgracht  Tja. 'Where the underground meets' stond er ooit op de gevel. Vandaar veel nu-metal, gothic en populaire punk. Vooral veel toeristen en verschrikkelijke portiers die je er op een vervelende manier uitwerken als het hoogste tijd is. Underground voor als je niet diep wilt. 

Maloe Melo    Lijnbaansgracht  Je kunt het treffenof niet: de livemuziek varieerd van te gekke underground naar stoffige bluesrock. Maar wel altijd livemuziek, meestal gratis. En dat geeft Yur een ufo meer dan wanneer ie daar niet voor gezorgd had. Bovendien heeft ie enigszins rekbare sluitingstijden. Tegenwoordig resideert de Beatclub er nog al eens en dat levert erg goede avonden op! 

Volta    achter de haarlemmerpoort  Als je op donderdag komt heb je drie bands voor drie Knud vijftig. 

Het Filmmuseum    Vondelpark  Er draaien vaak geweldige films. Aan thema's gerelateerde programma's (Bollywood, Frits Lang, Sophia Loren), underground (Mondo Bizarro) en klassiekers. Fantastisch. Ik ben blij dat ze niet naar Rotterdam zijn gegaan. 's Zomers buitenfilms! 

Het Ronde Blauwe Theehuis    Vondelpark  Gezellig door ligging. het Vondelpark  Ik wou dat er een beschermmiddel tegen yuppen was. Verder wel leuk. net betaalbaar. Hedentendage kan het er zeer druk zijn, en als het weer het toelaat, of als de buitenkachels het doen, kun je buiten zitten.  

Sas    Marnixstraat  Wisselende, meestal erg leuke inrichting. Wisselende, meestal niet zo leuke muziek. Veel dronken mensen. 

het BIMhuis    Piet Heinkade 3  Eigenlijk is het hier wel leuk, en je mag ook naar binnen als je geen geitenwollensokken hebt. Hoewel je met geitenwollensokken, een glas wijn en een bord gehaktballen prima in je habitat bent natuurlijk. Wel een heel erg goed geluid en nu eens niet zo kei- en kei- hard. dat is erg leuk. Tis fors aan de prijs vaak, maar ja, ook waanzinnige muzikanten natuurlijk hier. 

16cc  020-6270236  Kadijksplein 16  Wijn, hapjes, goede films en fotografie. Kijk, dat is nog eens interessant enmidden in het centrum!  

Eye  020 5891400  IJpromenade 1  Helemaal te gek! Mooi gebouw, opnt-zet-tend slim ontworpen, prachtig uitzicht, groot en helemaal niet luidruchtig, met overal leuke plekjes, tentoonstellingen en natuurlijk superfilms! Leuk met de pont, die de hele nacht gaat. Er is ook een restaurant... Top locatie, visitekaartje van de stad. 

Bourbon Street    Leidsekruisstraat 6  Portiers. dan haak ik al af. Wel livebands, niet altijd de blues. Wel te vaak. meestal bands met van die suffe gitaarsolos. 

De Buurvrouw    Pieterspoortsteeg  Wel leuk maar erg druk. soms akoesterende live bands. Goed interieur en goeie sfeer. Meestal leuke muziek en deejays die deugen. 

De Koe    Marnixstraat  Leuk, druk cafe met meestal leuke muziek. Je kunt er ook eten maar dat is te duur, dus de Koe heeft het niet tot de restauranttiplijst gehaald. 

The Minds    Spuistraat  Punkcafé. Meestal hardcore. Op koninginnendag altijd Human Alert Live. Grootste voordeel: vaak lang open, soms tot zes uur als je je naar binnen kunt kletsen. 

Vrankrijk    spuistraat  Ligt er aan, je moet het hier een beetje treffen. Maar het bier is onwaarschijnlijk goedkoop (en vaak smerig). Er mag niet gefotografeerd worden. Soms leuke muziek. heel soms bands, meestal voor een benefiet. 

De Duivel    reguliersdwarsstraat 87  Goed café als je into hiphop bent. Ik niet, dus ik kom er niet vaak, maar voor de liefhebber is het er gezellig & leuk. 

Melkweg    Lijnbaansgracht  Kan helemaal te gek zijn: het ligt eraan wat er speelt. In ieder geval zijn er bands, theatergroepen, foto-exposities en films.  

Paradiso    Weteringschans  Amsterdams grootste gelegenheid die nog undergroundbands programmeert, al wordt het spaarzamer. Het geluid is zowel bij grote bekende bands als bij onbekende garage-acts altijd kut. Als op donderdag de Jacaranda Deejays draaien, is het wel leuk. De (veel kleinere) bovenzaal is wel te gek en daar spelen bijna altijd leukere bands dan beneden. 

Bitterzoet    Spuistraat 2  Heel afhankelijk van wat er speelt. Beetje een tent voor the beautiful people, ikzelf ben er een beetje te lelijk voor. Tja, en de Directeur van Nederland, ook wel opererend onder het pseudoniem Latex, doet nu de theaterboekingen. Dat belooft wat! Wel altijd gezellige ambiance, en toch een hele geinige eigenzinnige programmering. En de bands worden ook al steeds leuker! 

Inez I.P.S.C    Amstel 2  Voornaamste host van de Beatclub 

The Grapevine  020 6222117  Hazenstraat 19  Mij te hip want te hop, maar toch wel een leuke tent. Ziet er ook erg gaaf uit. 

The End    Nieuwe Brugsteeg 32  muziekcafé met bands. Wat er precies niet perfect is, is moeilijk te zeggen. Ik heb een keer onder dwang een heel concert op video van Bon Jovi moeten uitzitten, misschien is dat het. Maar als je je gedraagt als een dronken toerist, is het wel erg leuk. En tot laat open! 

Olga's boot    tegenover de bieb, naast de drijvende chinees  Ik ben benieuwd wat het wordt - ik begrijp dat Olga ook bands wil programmeren en leuke avonden/middagen wil maken... Dat si natuurlijk heel tof! En een boot is zowiezo leuk, altijd. 

Oorlam    staalstraat  Wel leuk café 

Zeppos    Gebed zonder end  Door de ligging weinig toeristen. Das wel lekker maar is ook iets niet gooed aan dit cafe, ik kan niet omschrijven wat het is. Te wannabe ofzo. 

Het Hoekje  1011 GR Amsterda  Kromboomssloot 47  Maar hier is het leuk zeg! Erg gezellig buurtcafé met lekkere hapjes, leuke muziek en lieve mensen. 

Harkema    de nes  Als je -hip- binnen komt, ben je -uit- tegen de tijd dat je drankje op tafel staat. Maar je kunt hier wel goed ouwehoeren want de akoestiek is heel goed aangelegd voor zo'n grote tent. 

Zeezicht    torensteeg 7  Ik vind het wel leuk hier, qua café. Vooral 's middags. Maar meestal is er geen plek. 

Kriterion    Roetersraat  Hele leuke bioscoop en een leuk ouwehoercafé eraan vast. Tof hoor. Verbouwd door het barpersoneel zelve. 

Hangplek voor Kunstenaars: Toonzaal Chiellerie    Raamgracht 58  Iedere vrijdag is het raak bij Chiel: De kunstenaar van de week presenteert een speciaal voor de Chielerie (HPVK) gebrouwen kunstwerk. De Chiellerie zou 5 ufo's krijgen als je er binnen zonder morren mocht roken. Omdat -ie toch een asbak -buiten- heeft geplaatst, verdient -ie eigenlijk vier-en-een-halve ufo. check http://www.chiellerie.nl/ 

the Cave    Prinsengracht 472  Het lijkt niet ingericht op bands, maar die spelen er wel. Het is een beetje een toeristentent. Vast publiek: Metallicafans. Toen ik er een keer speelde met Paxy Dragon eindigde de avond met hardrockers die met elkaar gingen darten. (elkaar als dartpijlen gebruikende, bedoel ik) Dat was wel leuk. 

Vondelpark openluchtpodium    vondelpark  tis maar net watter te doen is natuurlijk maar bij mooi weer is het wel te gek! 

The other Waterhole    Kerkstraat  bands die voor eeuwig stonescovers spelen. maar wel gratis. Doe alsof het eigenlijk indonsië is, en dat je per toeval in een toeristentent bent beland, dan gaat het wel. Je kunt er ook poolen. 

IJsbreker    weesperzijde 23  een bijzondere kombinatie: heel sympathiek barpersoneel, maar snobbistische gasten. wel een supergaaf terras. en af en toe een interessante programmering. mostly jazz. 

Crea's Plug In And Play Cafe  5251400  turfdraagsterspad 17  Ook Crea heeft een poppodium geopend. De hemel zij geprezen dat live muziek weer helemaal terug is in onze mooie stad! 

zotte    raamgracht  dit is een leuk cafe! met leuke muziek, varierend van soul via johnny cash naar beatles... met betaalbaar en lekker! cafeevoer en goede belgische bieren. 

Flying Pig    Nieuwendijk 100  jawel! plaatselijke bands en hun kansen. Goeie sfeer. 

the Getaway  http://WWW.THERE  nieuwezijdsvoorburgwal 250  elke donderdag gast deejay en muzikanten enzo 

Meander    voetboogstraat 3  Studentenbar met livebands - meestal van de funkerige. Van de uniformen dat het personeel draagt moest ik wel zachtjes huilen. 

Club Carlotte    leidsekade 90  Het is in het Bellevue theater, op onregelmatige tijden. Drie livebands per avond. 

Pre Café  020 4221145  Lijnbaansgracht 274  acoustische live acts 

De Spuyt    Korte Leidse Dwarsstraat 86  een verademing tussen het hitsige dronken studenten- en toeristenvolk. door de weeks tot drie uur open, ook leuk. 

De wetering  6229676  Weteringstraat 37  In de winter bij de haard zitten en zelf hout op het vuur gooien, glaasje port erbij... 

De Heeren van Aemstel  6202173  Thorbeckeplein 5  Het zou te gek kunnen zijn maar het is een beetje braaf. veel disco bands, soul/funk coverbands en andere makkelijk-scoren bands 

Bellevue  020-5305301  Leidsekade 90  dit is eigenlijk wel een okee cafee... soms bands ook nog. 

De kluis  020-6224809  Prins Hendrikkade 194  het komt mij hier wat salsa-en-lasergamerig over, maar als je van Latin houdt, spelen en oefenen er wel bands. 

Club LA    Kerkstraat 54  In de Club Bangkokavonden draait men indie en 60\'s indipentent punkshit maar dan om te dansen weeetje wel. Dus trek je zwarte pak aan en dansen maar! Elke woensdag... 

Comedytheater in de Nes    de Nes  tegenwoordig een nieuw rock podium! 

Brug 9    Singel  http://www.brug9.nl/ tsja, er moet net wat te doen zijn natuurlijk, maar de locatie is geweldig. 

Backstage Hotel    Leidsegracht 114  Ik heb hier wel eens spontane jamsessies op late uurtjes meegemaakt, in de lobby, toen het nog een andere naam had. Kennelijk hebben ze dit idee uitgebreid, want er spelen met enige regelmaat bands in de lobby hedentendage. 

Belgique    Gravenstraat 2  Leuk café, veel kleine live muziek (onemanbands enzo) en het kan er heeeeel druk zijn dus je moet wel buiten willen roken. 

de Vondelbunker    Vondelpark  In de jaren 60 was dit 'Beatkelder Lijn 3' (kijk maar eens op youtube!) en tegenwoordig schuilplaats voor de Linkse Hobby 

Hanneke's boom    Dijkgracht 4  Het ziet er heel leuk uit, je kunt er varen, mediteren, flamenco lessen volgen, eten en drinken. Heel mooi... 

Tolhuistuinzaal    tolhuistuin  Het pondje over is al leuk, maar dit is ook nog eens heel tof. De tuin is leuk, de plek is leuk, de omgeving is erg mooi, sommige feestjes zijn heel leuk. 

Tolhuistuin    Tolhuistuin  Noord - pondje over en je bent er. Ja het pondje gaat de hele nacht. In de zomer heerlijke festivals en lekker eten, veel live muziek. Te gek hoor! Goeie sfeer! 

Ludwig    Reguliersdwarsstraat 37  hangout voor types die erg coole flyers maken. Met op donderdag dingen 
Centrum Wallen

Beiaard    Kloveniersburgwal 6-8  Heel leuk want: geen muziek - je kunt uitgebreid met elkaar lullen en verschillende biertjes drinekn. Heel tof! En heel rustig, zo midden op de wallen! Als Loosje weereens vol is of vervelende en luide muziek draait en je wilt toch praten zonder schor worden - ideaal! 

Winston Kingdom    Warmoesstraat  Locale Bands en hun kansen... Er wordt veel georganiseerd voor bands vanuit Winston. en da's mooi. 

The Last Waterhole  020-6244814  Oudezijds Armsteeg 12  Meestal stonescoversbands. Toch wel een aardige ambiance. tegenwoordig meer een studenten hang-out dan een motorrijderscafé, maar ach, de sfeer is nog wel Blues-Brotheresque. 

de Hoogte    Nieuwe Hoogstraat  eh, aardig om af te spreken als je in de buurt wilt zijn. Niet TE stom 

San Fransisco    Zeedijk  Alleen leuk als je heel zat bent. open tot heel laat. Jukebox. 

dwaze Zaken  612 41 75  Prins Hendrik kade 50  let vooral op de toiletten! heel to mozaiek! 

Cotton Club  020-6266192  Nieuwmarkt 5  je kunt het treffen hier, met soulmuziek en lekker dansen. het kan ook hopeloos zijn, maar op het plein wel 1 van de leukste tentjes, waar je kunt dansen. lekker klein. 
Jordaan

Soundgarden    Lijnbaansgracht  Vooral 's zomers leuk omdat er een groot terras aan het water is. Veel punk en herrie. Best een goed praatcafé, vreemd genoeg. Het is ook erg leuk als er deejays uit de Diepte draaien, of pepijn. 

De Buurman    Westerstraat 30  pimp up my troep, eat + meet artists 

Gallerie Knap    Huidenstraat 21  Een gallerie met veel fesstjes en optredens. jou het in de gaten! 

Struik    Rozengracht 160  leuk café! heel gemixed publiek, goeie sfeer. Er wordt ook hiphop enzo gedraaid, wat voor mij doorgaans een reden is om verder te kijken, maar hier is het echt gezellig! 
Pijp

Kingfisher    Ferdinand Bolstraat  Geen harde muziek, beetje hip publiek, maar toch okee 

Sarphaat    Ceintuurbaan  Zomers goed terras maar wel zwaar suckend personeel, en wat teveel pakken met stropdassen af en toe. 

Troost    Cornelis Troostplein  Heel geschikt als je niet meer weet hoe te stoppen met drinken. Laat open. Spaanse muziek en porno op de televisie. 

De Badcuyp    Albert Cuyp  Best leuk, maar niet te. En wel live muziek maar niet altijd elektrisch... het wordt wel steeds beter. 

Carels    Saenredamstraat  wel leuk. je moet er een beetje voor in de stemming zijn. Als je in de stemming komt, kun je daarna naar nachtCarels, verderop. 

Bloemers    Ceintuurbaan  Leuk cafe, relaxed en lief personeel, leuke muziek, verwarmd terras. 

Rialto    Ceintuurbaan  Hier draaien goeie films en het cafee is wel aardig. Niet zo gezellig als kriterion maar het is wel fijn, met allemaal vrijwilligers enzo. 

coffee company    ferdinant Bol  's middags of 's ochtends moet je hier echt wezen: geweldige koffie en een goede plek om de krant te lezen. Leuke bediening. 

De Poef    2e van der helststraat 7  wel grappig: de inrichting bestaat eigenlijk alleen maar uit poefen, weet je nog wel? om op te zitten. Kan verder wel leuker, maar het is niet heel stom. ben benieuwd wat er gebeurt als er ook een dinerkaart komt. 

molli    Van Ostadestraat 55  zondag t/mvrijdagkraakkcaƒee,maandagkraakspreekuur,donderdagvolskeuke,vrijdagfilmavond,zaterdag volkskeuke. iedere eerste zondag van de maand gaat het cafe pas om 23.00 open  

Mazzeltov    ferdinant bolstraat  Prima café om door de weeks nog effe door te gaan, bijvoorbeeld als je naar een film in rialto bent geweest en vrienden hebt ge-update die je daar herontdekt hebt; door de weeks tot drie uur \'s nachts open en okee gezellig. 

CC Cafe  06 1217 9995  Rustenburgerstraat 384  Heel veel live muziek, meestal (semi) akoestisch. Donderdag geloof ik zigeunerjazz en meer funk + soul in het weekend... 
Oost

AMP  4181111  KNSM laan  De bands die hier spelen sucken best wel vaak. Maar het is wel een aardige tent. 

Canvas    Wibautstraat  Kan heel leuk zijn, zeker als Alex iets organiseerd. Dan heb je ineens voodoo new orleans soul en funk an rock and roll and obscure plaatjes. Het uitzicht is ook geweldig. Maar over het algemeen toch het domein van mensen die over hun huisintichtingswensen praten tijdens het uitgaan. Of van mannen die laat binnenkomen om naar vrouwen te kijken terwijl ze een flinke slok ophebben, ook triest. 

Panama    Oostelijke Handeslkade  Ik zet het erop om volledig te zijn. Het ziet er prachtig uit, maar alles is te duur. Veel te duur. Als je er langsfietst staan er altijd yuppen buiten te bellen. Wel een interessante programmering, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. 

Wilhelmina    Veemkade 576  Bands en deejays. Een leuke zaal! Met een beetje mazzel verhoogde boogaloo-kans! De uitbaters zorgen voor een retegoed geluid en een een kwalitatief hoogstaande programmering. Sterk spul! 

16CC    Kadijksplein  arthouse, wijn en gezelligheid, staat hier als doel te boek. Dat klinkt goed! http://www.16cc.nl/ 

Odessa  020 419 30 10  Veemkade 259  Kijk, op het terras in de zon zitten, op het dek van een boot, das altijd leuk. Een beetje te geforceerd hip publiek, zoals op veel plekken in Amsterdam, maar in de zomer wel te gek. Desalniettemin niet erg goedkoop. 

Azart Ship of Fools    Azartplein  Het ligt er een beetje aan, wat en wie er speelt... Wel een continue factor is de sympathieke bemanning, altijd in fools clothes. 

KHL    Oostenlijke Handelskade  Akoestische bands, vaak van hoog niveau... op zaterdag verhoogde kans op vette gybsytunes en steeds vaker wordt er ook elektrisch gespeeld. een goede zaak... 

Lizboa    veemkade  lokale acoustici, van de latin-achtige en ook nog een restaurant. op een boot, da's altijd goed natuurlijk. 

Brouwerij 't IJ    de molen aan Funenkade 7  Geweldig in de zomer! lekker ouwehoeren zonder muziek. 

Goliath    Bijersweg  Inrichting hier is geweldig. Je kunt een feest treffen met goede muziek maar meestal zuigt het hard hier. Er IS ook een kans op live muziek. 

KIT tropenmuseum    Mauritskade 63  Helemaal goed, als je op de juiste avond komt: indiase dansvoorstellingen, films etc! in een prachtige omgeving. 

Lloyd    oostenlijke handelskade  niet extreem gezellig, maar desalniettemin een belangrijke kroeg: 24 uur per dag kan hier gedronken worden! soms live-dingen 

Cantine  4194433  Rietlandpark 373  Wel een leuke kroeg. Verhoogte boogaloo-kans. Zondagmiddag vaak live bands. Je kunt er ook eten... 

Jam Studios  4197690  KNSM laan 11  Je kunt hier oefenen in een prachtig ingericht complex, met je band die het helemaal gaat maken, en iedere zaterdag zijn er live optredens van de lokale sterren. Er zijn ook themafeesten enzo: www.jamstudios.nl... dus check it out! 

Eastlink bandstand, CMMA    Beyersweg 28  prachtige zaal met rode gordijnen waar tegenwoordig weer bands spelen! In ieder geval iedere eerste zondag van de maand... 

Kompaszaal    KNSM laan  de lokatie is prachtig, de ambiance is prachtig, soms zijn de deejays fantastisch, maar oh wat zijn ze hier slecht met hun publiciteit. Het lukt simpelweg niet om de zaal vol te krijgen, en aangezien die best groot is, is het met weinig mensen moeilijk gezellig te krijgen, zeker als de muziek niet hard mag. als daar, en aan het licht iets aan gebeurt zou het 1 van de mooiste venues in de stad zijn. bands zouden helemaal de sfeer opleuken! 

De Baarmoeder    Zeeburgerdijk 263  Tsja, ik ben er nog niet gewwest maar ik zag op een flyer dat Bone er zelfs al speelde met the Anomalys. Als je echt wil weten waar de undergroundputdeksel zit, moet je die gast volgen of de Pakistaanse rozenverkopers, 1 van de 2. De Baarmoeder belooft vooral punk en bier, lijkt het. 

Het Blijvertje    3e oosterparkstraat  Lache natuurlijk, een kraakcafé dat \'het Blijvertje\' heet. je kunt er gratis je was doen, er zijn huiskamerconcerten en het is er vriendelijk. Ernstig met ontruiming bedreigd. 

Volkskrantgebouw    Wibautstraat 150  maandelijks cultuurverdiepingsfeestjes. Helaas is de muziek nogal van de elektronische. Maar er gebeurt ook veel moois. 

\'t blijvertje    derde oosterparkstraat 64  ik vind het hier erg leuk. Het is vaag, soms is het genant met tenenkrommende akoestische acts, maar de huiskamersfeer is wel superleuk. Bovendien lijkt het op the psychedelic love centre, waar ik vroeger woonde. Soms is het nog echt goed ook! En als je als kraakpand zo\'n naam kiest, mag je van mij altijd blijven! 

Trouw Amsterdam    Wibautstraat 131  Op de plek waar voeger de drukpersen stonden in het Volkskrantgebouw. Ik vermoed dat het meestal elektronische muziek is, waar ik zachtgezegd geen fan van ben. Maar ze willen ook bands en act booken, dus wie weet wordt het te gek! De locatie is in ieder geval fantastisch. 

Delicatessen    Sumatrastraat 32  eten, muziek, film, kunst 

Roest    Czaar Peter Straat op het volkskrant terrein nr 213  Is een hele leuke plek. Qals ze niet onverhoopt overhip gaan doen met laptopmuziek (want men denkt nog steeds dat beatz hip zijn) wordt dit voor altijd leuk zelfs. Het wachten is op live bands 
Nog verder weg

Buitenland    Oude Haagseweg 51  Hier is in de zomer heel veel te doen: zwemmen, vuurspuwen, varen, kunst, muziek, bands... 

PickUp Club    NDSM werf  Een geprofessionaliseerde vage tent. Ik ben er niet meer geweest sinds ze in noord zitten. 

Cantine van Camping Zeeburg    Camping Zeeburg  Geweldige tent: je voelt je net een zeerover. Wel erg ver weg van de stad. Een auto is geen overbodige luxe in dit geval, maar ja dan kun je weer niet drinken. 

ADM    Hornweg  Helemaal goed, Robodock is hier, er spelen 's zomers bands en het is er erg gezellig. Geniet ervan zolang het kan! Ze worden uiteraard bedreigd met ontruiming. check http://www.contrast.org/adm/ wat er te doen is.  

Ruigoord (kerk van)    Ruigoord:het hele dorp is gekraakt  Het ligt eraan op welke avond je gaat. Soms is het erg leuk soms is het te techno voor iemand als ik. Vollemaansfeesten, gothic avonden. check http://www.ruigoord.nl/ 

Rijkshemelvaart    http://www.rijkshemelvaart.com/  maakt wel uit wanneer je gaat, maar de ambiance is geweldig. 

P60    Voorheen Plein 60 Amstelveen  Nieuwe en vernieuwende livebands, Thrillerfestivals, Japanse avonden etc. Goed geluid en internationale bands... De programmering is echt erg goed. Kunnen ze niet gewoon in Amsterdam zelf komen? Amstelveen is toch wat ver weg.... 

Pand 14    Muntbergweg 14  kunst, performances, muziek in boredplaats 

Blijburg    ijburg  live bands aan het strand.je moet het treffen 

Wilhelmina-dok  6323701  Noordwal 1  dat uitzicht! van Noord naar Zuid!!! Middagkoffiekafee... 

cruise inn    zuider IJ dijk 36  Rock & Roll, and Billy bands 

invaders clubhuis    achter cruise inn  hier spelen rock and roll en surfbands, op gezette tijden 

Stubnitz    NDSM Werf  Meestal eind augustus en dan twee tot drie maanden. De Stubnitz komt ieder jaar aanvaren, als was het de stoomboot van Sinterklaas! Feestjes op een schip zijn natuurlijk per definitie zwaar okee. Alleen is de programmering soms vaag. Check uit wat er is op http://www.stubnitz.com/ 

Sputnik    NDSM terrein, onder de grond  Je moet door een container naar binnen waar een gat in de bodem zit. Onder de grond is de plek waar je moet zijn! Bands en deejays